Minél régebben épült házban lakunk, annál gyakrabban lehet szükségünk javításokra. Sokan mondják, mert nagy igazság, hogy a tervszerű karbantartás és felújítás a megoldás. Ugyanakkor vannak olyan problémák, amelyeket a lakók maguk is megelőzhetnek. Ilyen az elvízkövesedett vezetékek és csatornák dugulásának megelőzése is. Mit érdemes és lehet akkor házilag tenni a dugulás ellen?

Sokkal kevesebb dugulás lenne, ha az emberek betartanának néhány egyszerű alapszabályt.

Öblítsük a WC-ét bő vízzel!
Ha spórolunk a WC öblítésre használt vízmennyiséggel, akkor hamarabb lesz dugulásunk, mivel a kevés víz nem mossa ki a csövet kellőképpen, és a cső falán megtapad a fekália, a WC papír, és hamarabb keletkezik lerakódás, torlódás, dugulás.

Ne tegyünk a WC-be popsikendőt!
A legtöbb dugulást a popsitörlők okozzák. A szennyvízcsövek falai egy 20-30-40 éves panelban vagy családi házban el vannak vízkövesedve. A WC-be dobott popsitörlőknek is (amik állítólag a csomagolás szerint WC-be dobhatóak) ezen a leszűkült keresztmetszeten kell áthaladniuk! Nem fog menni sokáig. A földszinten élők helyében én ezt a cikket kinyomtatnám és kiragasztanám a lépcsőházban, mert bizony, amit a lakók bedobnak, az egyszer a szennyvízzel együtt a földszinten önt ki.

Ha pedig mégis dugulásunk van, akkor forduljunk szakemberhez, akiket a helyszínen tájékoztassunk, hogy mi eddig milyen módszerrel próbálkoztunk, vagy kerülhetett-e bármilyen idegen tárgy a lefolyóba (popsitörlő, WC illatosító). Vágtunk-e lyukat a csőre? Hagytunk-e csőgörényt a csőben? LEGYÜNK ŐSZINTÉK! Ezzel energiát, időt és pénzt takarítunk meg!

Fintor Zsolt

Vízvezeték szerelő 1994 óta

Gépi Duguláselhárítás Specialista

MOST HÍVOM 06302296420