A mosogató elzsírosodása a dugulások egyik leggyakoribb oka. A lefolyó elzsírosodása egy alattomos folyamat.
A zsírdugó egy ragacsos szürkés-fehér, szappanszerű kenőcsös vagy akár már teljesen szilárd anyag. Oldószere gyakorlatilag nincs, mivel ez már a fáradt, zsiradékok és elhasznált kemikáliák elegyének kicsapódása. A kemény gipsz szerű halmazállapot már a legvégső stádiuma az elzsírosodásnak. Először lágy zselé szerű, majd a folyamatos lerakódás következtében kezd megszilárdulni a cső falhoz közeli része. Amennyibe nem kap nedvességet ez az anyag, képes gipsz keménységűre kötni.

A rossz csatorna lejtés, gyakori iránytörések a csatornahálózatban, a túl hosszú csőszakasz, a hideg vizes mosogatás, és végezetül a nem megfelelő csőátmérő fokozza a zsírdugó kialakulásának lehetőségét.

Természetesen hosszú évek alatt még megfelelő odafigyelés és csatornakialakítás mellett is lerakódik a mosogatószer és a zsír hatására.

A zsírdugót házi praktikákkal és az egyszerűbb kézi spirálokkal nem lehet megszüntetni csak erős mechanikai beavatkozással lehet levakarni a cső faláról. Ilyen beavatkozásra az ipari duguláselhárító gép képes.

Fintor Zsolt

Gépi Duguláselhárítás Specialista

www.fintor.hu

MOST HÍVOM 06302296420