Használjunk szűrőket! Sokkal kevesebb dugulás lenne, ha az emberek betartanának néhány egyszerű alapszabályt. Az egyik ilyen, a szűrők használata. Számos háztartásban még most sem találjuk meg ezeket a szűrőket, amelyek pedig a szennyeződés nagyját felfognák. Sokszor a nagyobb ételmaradékok, haj, smink és hasonló szennyeződések dugítják el úgy a csöveket, hogy a víz már nem tud távozni a lakásunkból rajtuk keresztül.

A szemetesbe dobjuk (zacskóban) az ételmaradékot is!
Ne, ételmaradékot se öntsünk le a csatornába! Egyébként, amit az emberek lehúznak a legkisebb helyiségben, annak csak a fantázia sem szab határt. Hogy miket képesek emberek lehúzni a WC-n? Sorolom: popsitörlő, tampon, betét, harisnya, zacskó, pelenka, rongy, kutyacsont, savanyú uborka, félcsirke, paprika, passzírozott paradicsomhéj, nyúlnak lenyúzott bundája – csak a teljesség igénye nélkül. Igen, látni az életedet a lefolyóban.

Ha mégis eldugul a WC, amikor kihívjuk a duguláselhárítót, ne szégyenkezzünk, hanem tájékoztassunk, hogy mi eddig milyen módszerrel próbálkoztunk, vagy kerülhetett-e bármilyen idegen tárgy a lefolyóba (popsitörlő, WC illatosító). Vágtunk-e lyukat a csőre? Hagytunk-e csőgörényt a csőben? LEGYÜNK ŐSZINTÉK! Ezzel energiát, időt és pénzt takarítunk meg!

Fintor Zsolt

Gépi Duguláselhárítás Specialista

MOST HÍVOM 06302296420