Mi a teendő ha eldugult a lefolyó , hogyan várjuk a szakembert – Fintor Zsolt Duguláselhárítás Specialista tanácsai

ÉRDEKES, HOGY ÍGY SZÁRAZON MEGMOSOLYOGJUK EZEKET A TIPPEKET. ÁM AMIKOR ARRA ÉRÜNK HAZA, HOGY CSÖPÖG A VÍZ A MENNYEZETRŐL VAGY ÉPPEN A KONYHÁNKBÓL HULLÁMZIK KI A SZ@R AKKOR AZONNAL LEBLOKKOLUNK. PERSZE, HA ELŐRE BEÍRJUK A SZERELŐ ELÉRHETŐSÉGÉT RÖGTÖN MÁS SZÍNBEN LÁTJUK A VILÁGOT. ÁM AZ SE MINDEGY, HOGY MIT TESZÜNK KÁRENYHÍTÉS CÉLJÁBÓL AMÍG A MESTER A HELYSZÍNRE ÉR.

Amikor otthonunk bármely lefolyóvezetékében elzáródás alakul ki, természetesen mindannyian mielőbbi, hatékony megoldást szeretnénk találni a problémára. Erre reagálva számos fórum, szakemberek oldalai és különböző platformok foglalkoznak azzal, hogy hogyan tudják a dugulásokat elhárítani azok, akik szívesen barkácsolnak otthonukban.

Azt azonban, hogy mi a teendőjük azoknak, akik szakemberre bízzák, nem írták még le szinte sehol. Pedig amikor szakemberhez fordulunk, mindaz, amit a dugulás észlelése és a szakember kiérkezése között teszünk, fokozott jelentőséggel bír. Megkönnyíthetjük, de meg is nehezíthetjük a duguláselhárító szakember dolgát – csak rajtunk múlik. Íme néhány tanács, hogy hogyan tegyük a munkát gyorsabbá, egyszerűbbé.

Amikor a dugulást észleljük, keressük olyan szakembert, aki a környékünkön dolgozik. Természetesen telefonálhatunk távolabbi településen, másik megyében élő duguláselhárító szakembernek is, hiszen számos olyan vállalkozó van, aki igény esetén messzebbre is kiszáll, azonban ez mindkét fél számára komoly időveszteség.

A telefonos bejelentés során legyünk nagyon pontosak, konkrétak, minden lehetséges információt adjunk meg a szakembernek, kezdve a ház-, illetve ha tudjuk a vezetékek típusával, korával, a rendszer esetleges korábbi problémáival, ha ismert, a dugulás okával. Ismertessük a próbálkozásokat, melyeket a dugulás elhárítása érdekében tettünk és főleg az utóbbi esetben ne hallgassunk el semmit, mert ezáltal fontos információkat veszít a szakember.

Teendők a szakember kiérkezéséig:

Amennyiben családi házban, magánlakásban élünk, a feladatunk egyszerű. Ha a dugulás miatt a víz nem folyik le a rendszerben, akkor lehetőségeink szerint ne használjuk a lefolyót mindaddig, amíg a szakember meg nem érkezik.

Társasházban mindezt természetesen valamivel nehezebb megoldani, azonban amennyiben azt tapasztaljuk, hogy rendszerünkben bugyog vissza a szennyvíz a lakótérbe, minden felettünk lakót kérjünk meg, hogy lehetőség szerint ne használják a lefolyórendszert addig, míg a szakember meg nem érkezik.

A várakozási idő alatt pakoljunk el a dugulás környékéről, biztosítsuk a lehető legnagyobb méretű teret a későbbi munkálatokhoz, illetve amennyiben szükséges, oldjuk meg a 220V-hoz való hozzáférést és a vízvétel lehetőségét is.

A szakember kiérkezése előtt ne öntsünk savat (lefolyótisztító, sósav, ecet-szódabikarbóna kombó) a rendszerbe, mert több kárt okoznak, mint hasznot, ha mégis megtettük azt feltétlenül mondjuk el a szakembernek a munka megkezdésekor, mert a védőkesztyű ellenére is komoly sérüléseket okozhatnak ezek a szerek!

Amikor a szakértő munkatársak kiérkeznek a helyszínre feltétlenül tájékoztassuk őket, hogy mi eddig milyen módszerrel próbálkoztunk vagy kerülhetett-e bármilyen idegen tárgy a lefolyóba (popsitörlő, wc illatosító). Vágtunk-e lyukat a csőre? Hagytunk-e csőgörényt a csőben? /megtörtént esetek alapján!/

LEGYÜNK ŐSZINTÉK!

Ezzel energiát, időt és pénzt takarítunk meg!

Fintor Zsolt

Gépi duguláselhárítás 1 órán belül

Miskolcon és Borsod megyében.

Hétvén, ünnepnap, éjszaka ügyelet.

Falbontás nélkül, azonnal.

Küldetésünk: azonnal használható, tiszta lefolyók.

Hibabejelentés 06 30 229 6420

A megosztásokat köszönjük.

Díjmentes tippek, tanácsok:

http://www.facebook.com/dugulasmiskolc

MOST HÍVOM 06302296420